Hammashoito

Kokenut hammaslääkäri Jussi Jaakkola on hoitanut potilaita Ruohonjuuressa jo yli 20 vuoden ajan. Pidämme kodikkaalla ja rauhallisella vastaanotollamme hyvää huolta sinusta ja hampaistasi.

Hammashoitolamme palveluihin kuuluvat muun muassa seuraavat: 

Tarkastukset

Huolellisen omahoidon lisäksi säännölliset ja laadukkaat hammastarkastukset röntgenkuvineen ovat varma perusta suun terveydelle. Jokaiselle potilaalle määritellään yksilöllisesti sopiva tarkastusväli. Jos edellisestä käynnistä on kauemmin kuin kolme vuotta, tarkastusaika on suositeltavaa varata heti. 

Röntgentutkimukset

Röntgenkuvauksen avulla hammaslääkäri havaitsee hampaiden kiillevaurioita, reikiä, tulehduksia ja muita suun sairauksia, joita silmämääräisessä tarkastuksessa ei voi nähdä. Kun vauriot ja tulehdukset todetaan hyvissä ajoin, vältytään juurihoidoilta ja muilta suuremmilta toimenpiteiltä.

Juurihoidot

Juurihoitoon päädytään yleensä siksi, että hampaan reikä on edennyt hammasytimeen saakka ja aiheuttanut tulehduksen. Juurihoidossa tulehtunut kudos poistetaan, juurikanavat desinfioidaan ja hoidetaan. Lopuksi juurikanavaontelo täytetään ja hammas paikataan.

Hammaskiven poisto

Hammaskivi on kivettynyttä bakteeriplakkia, johon on saostunut syljen mineraaleja. Hammaskivi aiheuttaa ientulehdusta, joka pitkälle edetessä voi johtaa parodontiitin puhkeamiseen, joten hammaskivi tulee poistaa säännöllisesti hammaslääkärin tai suuhygienistin vastaanotolla.

Löydät hinnastomme täältä. 

Viisaudenhampaat ja hampaan poistot

Teemme vastaanotollamme tavanomaisia hampaiden poistoja. Mikäli hampaan poistaminen edellyttää leikkausta, teemme lähetteen erikoishammaslääkärille.

Kruunut, sillat ja keraamiset paikat

Keinotekoisella hammaskruunulla voidaan korvata pahoin vaurioituneen hampaan näkyvä osa.  Siltaproteesilla voidaan korvata hammaskaaresta puuttuvia yksittäisiä hampaita. Keraaminen paikka on kestävä valinta erityisesti poskihampaiden paikkauksiin.

Esteettiset hoidot

Keraamisilla hammaslaminaateilla eli hammaskuorilla voidaan muokata hampaiden ulkonäköä. Laminaatit kiinnitetään hiotun hampaan pintaan muovisementillä.

Hampaiden valkaisuhoito

ZOOM-hampaidenvalkaisussa hampaiden pinnalle levitettävä valkaisugeeli aktivoidaan LED-valolla. Toimenpide kestää noin 1h 45 minuuttia.

Purentakiskot

Purentakisko on ylähampaisiin asetettava irrotettava muovilevy, joka valmistetaan potilaalle yksilöllisesti. Purentakiskoa käytetään bruksismin eli narskuttelun hoitoon, ja se suojaa hampaita kulumiselta ja auttaa puremalihaksia rentoutumaan. 

Katso tarkemmat hinnat täältä.

Irtoproteesit

Erilaisilla irtoproteeseilla eli tekohampailla voidaan korvata puuttuvia hampaita. Valmistamme erilaiset irtoproteesit yksilöllisesti hoitotarpeesi mukaan. Annamme mielellämme hinta-arvion ennen toimenpiteitä.

Hammasimplantit

Hammasimplantit teemme yhteistyössä hammaskirurgin kanssa. Hammaskirurgi asentaa keinojuuren ja me teemme proteettisen osuuden eli kruunun tai sillan. Annamme mielellämme hinta-arvion ennen toimenpiteitä.