Hammaskivenpoisto

Hammaskivenpoisto on tärkeä osa suun terveyden ylläpitoa. Kokenut tiimimme käyttää nykyaikaisia menetelmiä ja laitteita poistaakseen tehokkaasti hammaskiven, joka voi aiheuttaa ientulehdusta ja muita suun terveysongelmia. Huolellisen toimenpiteen jälkeen suu tuntuu puhtaalta ja terveeltä.

Hammastarkistukset ja muut hammaslääkärin palvelut

Hammaskivenpoisto - avaintekijä suun terveyteen

Hammaskivi on kovettunutta plakkia, joka kertyy hampaan pinnalle ja ienrajan alapuolelle ientaskuun. Plakki muodostuu bakteereista, joita kertyy suuhun pitkin päivää. Jos hampaita ja suuta ei puhdisteta säännöllisesti harjaamalla sekä lankaamalla, plakki kovettuu ja muuttuu hammaskiveksi. Tämän poistamiseen tarvitaan suun terveydenhuollon ammattilaisen apuja.

Hammaskiven poistolla ehkäistään suun sairauksia ja pidetään hymy raikkaana. Eniten plakkia kertyy ahtaisiin hammasväleihin ja muihin vaikeasti puhdistettaville pinnoille. Kovettunut plakki aiheuttaa muun muassa ientulehdusta, pahanhajuista hengitystä ja parodontiittia. Hammaskivi myös värjää hampaita kellertäväksi tai tummaksi. Muodostuneeseen hammaskiveen kannattaa reagoida hyvissä ajoin, jotta ientulehdus ja hampaiden värjäytyminen saadaan pysäytettyä.

Hammaskiven poistoon tarvitaan aina ammattilaisen suorittama toimenpide. Pääsääntöisesti poistoon käytetään ultraäänilaitetta, jonka värähtely irrottaa kovettuneen plakin. Apuna voidaan käyttää myös käsi-instrumentteja etenkin viimeistelyyn. Hammaskiven kertyminen on hyvin yksilöllistä. Suun terveydenhuollon ammattilainen antaa vastaanotolla suosituksen, kuinka usein poisto tulisi tehdä. Plakin kovettumista voi ehkäistä säännöllisellä suun puhdistuksella – hammasvälien puhdistus on erityisen tärkeässä roolissa tässä. 

Rutiininomainen suun puhdistus ja säännölliset hammastarkastukset ovat tärkeimmät tekijät hammaskiven ehkäisyssä. Varaa aikasi tarkastukseen alta!

Hammashoito ja hammaslääkäri Hammaslääkäriasema Ruohonjuuri

Hammastarkastus

Hammaslääkäriasema Ruohonjuuri erikoishammashoidot

Hammassärky

Hammaslääkäriasema Ruohonjuuri särkypäivystys ja akuutti hammaslääkäriaika

Hammasproteesit

Scroll to Top