Hammassärky

Hammassärky voi olla erittäin kivulias ja häiritsevä oire, johon tarvitaan nopeaa sekä ammattitaitoista hoitoa. Tarjoamme ensiluokkaista hoitoa hammassäryn lievittämiseen ja sen syyn tunnistamiseen. Riippumatta syystä, tiimimme on sitoutunut tarjoamaan sinulle parasta mahdollista hoitoa.

Hammaslääkäriasema Ruohonjuuri erikoishammashoidot

Syyt, hoito ja ennaltaehkäisy

Hammassärky voi johtua pitkälle edenneestä hampaan reikiintymisestä, viisaudenhampaiden puhkeamisesta tai hammastapaturman jälkeisestä jomotuksesta. Suun tulehdustilat aiheuttavat myös kipua. Särky voi vaihdella lievästä jomotuksesta voimakkaaseen kipuun. Jälkimmäisen kohdalla on syytä hakeutua pikaisesti hammaslääkärin vastaanotolle. Hammassärky vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun ja onkin tärkeää selvittää sen syy sekä hoitovaihtoehdot.

Hammaslääkärin vastaanotolla hampaiden ja ikenien tilanne tarkistetaan ja selvitetään syy hammassärylle. Reikiintymisestä johtuva hammassärky hoidetaan hampaan paikkauksella. Tapaturmien kohdalla hoito riippuu siitä, minkä tyyppinen vaurio hampaistoon on tullut. Hampaiden narskuttelu ja yhteen pureminen voivat aiheuttaa kipua suussa. Hammaslääkäri arvioi sopivan hoitovaihtoehdon vastaanotolla. Tulehtunut hammas on hoidettava pikaisesti, sillä tulehdus voi levitä muualle elimistöön. Viisaudenhampaat päädytään usein poistamaan, jos ne aiheuttavat oireita suussa.

Ensihoitona särkyyn voi ottaa kipulääkettä, mutta suun tilanne kannattaa tarkistuttaa pian. Hammassäryn ehkäisyssä tärkeintä ovat tehokas suuhygienia sekä hampaiden säännöllinen tarkastus ammattilaisen  vastaanotolla. Syitä suun alueen kivulle voi olla monia ja useimmat kärsivät siitä jossain kohtaa elämää. Tärkeintä on hakeutua hammaslääkärin vastaanotolle mahdollisimman pian, jotta hoito ei viivästy.

Mietityttääkö hampaiden tilanne? Varaa aika vastaanotolle!

Hammashoito ja hammaslääkäri Hammaslääkäriasema Ruohonjuuri

Hammastarkastus

Hammastarkistukset ja muut hammaslääkärin palvelut

Hammaskivenpoisto

Hammaslääkäriasema Ruohonjuuri särkypäivystys ja akuutti hammaslääkäriaika

Hammasproteesit

Scroll to Top